vvj copy

Duin en Kruidberg | De Vrienden van Jacob

Door de eeuwen heen heeft het landgoed Duin & Kruidberg, waar restaurant de Vrienden van Jacob onderdeel van uitmaakt, vele functies gehad. Van ‘rust-plaetse’ voor rijke Amsterdammers in de 17e eeuw tot huisvesting voor Duitse officieren in de oorlogsjaren. Nu is het een vijfsterrenhotel met een brasserie en restaurant.

In het souterrain van het hotel bevindt zich Brasserie DenK waar gewerkt wordt met dagverse producten en streek- en seizoensgerechten. Op de begane grond zit het met een Michelinster bekroonde restaurant de Vrienden van Jacob gevestigd, dat uitzicht biedt op de enorme hoftuin. Executive Chef Alain Alders kiest bij het bereiden van zijn gerechten voor fair trade en fair flavours. Zijn gerechten zijn zeer fijn en licht en uitzonderlijk artistiek en smaakvol opgemaakt.

Milton is sommelier bij de Vrienden van Jacob. Met al het personeel wordt er wekelijks een interne proeverij georganiseerd waarbij er op zoek gegaan wordt naar verrassende en vernieuwende wijn-spijs combinaties.

Dankzij de warme ambiance van het imposante landhuis en de persoonlijke aandacht van het personeel, voel je je bij De Vrienden van Jacob direct thuis.