bollingernietgecleared

Champagne moment

Bollinger Champagne

Onlangs was ik voor een korte trip in de Champagnestreek. Elk jaar organiseert Bollinger een Vins Clairs Tasting. Diep verborgen in hun wijnkelders krijg je dan de gelegenheid om de stille wijnen te proeven. Dat zijn de (nog) niet-mousserende wijnen die uiteindelijk ‘geblend’ worden tot Champagne. Sommeliers van over de hele wereld komen samen om deze Vins Clairs te proeven.

 

bollingerchampagneslider2

 

Vins Clairs

Na de proeverij in de wijnkelder van Bollinger volgde er een lunch met oude jaargangen. Ik zat aan tafel met een paar gasten uit Hongarije, een dame uit Londen en wat mannen uit Portugal. Zodra er een nieuw glas werd ingeschonken, vertelden mijn tafelgenoten elkaar bij welk bijzonder moment zij die betreffende Champagne ooit dronken.

 

Het momentum van Champagne

Eigenlijk drink ik niet per se Champagne bij bijzondere momenten. Ik vind het helemaal niet zo nodig bijzondere wijnen of champagnes te bewaren voor bijzondere momenten. Ik snap het wel, maar het gaat die dag om het moment en daar zal die Champagne echt niks aan veranderen.

 

Boerenkool met Champagne

Wat in mijn ogen veel leuker is, is om een dikke champagne te openen op een doordeweekse dinsdag bij de boerenkool of op je balkon in het voorjaar. Moet je eens kijken hoe bijzonder dat moment dan wordt!

 

Wout

Wout Jans

✓ Gewerkt bij De Schat in Nijmegen en Le Marron* in Malden.
✓ Sinds 2010 bij Ciel Bleu** in Hotel Okura, Amsterdam.
✓ Naast wijn, is wielrennen mijn grootste hobby. Deze twee gaan gelukkig goed samen.