page8image384

SELECTED BY STEFAN

Viognier – Elgin

elginSelected & approved by Stefan

Volume: 75 cl

Land: Zuid-Afrika

Regio: Elgin

Alcohol: 14,5%

Druif: Viognier

 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is voor mij, en ik denk globaal, het beste prijs-kwaliteit land op dit moment. De Viognier van de Elgin Vintners – een club van zes gepassioneerde wijnmakers – is helemaal wat je er van mag verwachten. Elgin biedt koelere klimaatomstandigheden en mede daardoor zijn de wijnen uit deze zuidelijke regio zo verschrikkelijk aantrekkelijk.

 

Bloemig en sappig

Viognier komt in vele vormen, maar zo heb ik ‘m het liefst. Breed, redelijk intens dus goed gevuld, beetje getoast dankzij goed houtgebruik. Geen zorgen, hij is voldoende fris maar het is wel een serieuzere stijl Viognier dan de gemiddelde terrasvariant. Bloemig en sappig met mango, meloen en een slinger vanille. De lagere (natuurlijke) zuurgraad van Viognier draagt bij aan het drinkplezier en dan is ook heus geen probleem om er iets bij te eten!

 

Vis of vegetarisch

Viognier doet het goed bij volle gerechten met stevige vis maar wel met frisse accenten(!). Geef de wijn maar wat zuren door bijvoorbeeld Tosa Dashi azijn te verwerken in het gerecht. Vegetarisch is ook fijn want dan wordt er vaak gewerkt met zoete componenten. Lekker bij biet (geel, rood of chioggia), appel – misschien niet rauw –  en noten! Want noten kom je in de wijn ook al tegen.

 

Tjorts!
Stefan

 

www.elginvintners.co.za

Stefan Wierda

✓ Begonnen bij restaurant Onder de Linden in Sneek
✓ Nu al vele jaren bij restaurant Merlet* in Schoorl
✓ Aanstekelijk enthousiast over wijn