Sommos photo (9)

SELECTED BY RUBEN

Clos de la Roilette – Fleurie

closdelaroilette
Selected & approved by Ruben

Volume: 75 cl

Land: Frankrijk

Regio: Beaujolais

Alcohol: 13%

Druif: Gamay

 

Liefde voor de Beaujolais

Mijn liefde voor wijn uit de Beaujolais is er al langer. Het zijn wijnen met een hoge zuurgraad, veel fruit en elegantie. Veel mensen hebben nog een negatief beeld van de Beaujolais. Dit komt door de schrale en dunne wijnen waar deze regio vaak mee geassocieerd wordt. Goed gemaakte Beaujolais heeft dat allemaal niet. De Clos de la Roilette is daar één van. Deze Fleurie is een elegante wijn met veel fruit intensiteit.

 

Elegant en fris

De wijnen van wijnhuis Domaine Coudert – waar deze Fleurie vandaan komt – kende ik al van de tijd dat ik bij Restaurant Cordial in Oss werkte. De bodem in de Fleurie is zwaarder, waardoor de wijnen iets krachtiger worden, maar ze blijven elegant en fris. Tijdens een vakantie met mijn broer in de Beaujolais kocht ik in een klein winkeltje een paar flessen Clos de la Roilette en was daar zo van onder de indruk dat ik jullie die ook wil laten proeven.

 

Barbecue

Met deze rode wijn maak je indruk op je vrienden wanneer je hem serveert bij de barbecue, maar in het restaurant schenk ik de Fleurie van Coudert graag bij een gerecht van tarbot met gestoofde kalfswang. Juist deze spannende combinatie van vlees en vis past heerlijk bij een elegant type rode wijn. Je kunt deze Fleurie ook prima 6 tot 8 jaar wegleggen, maar waarom zou je?

 

Santé!
Ruben

 

www.clos-de-la-roilette.com

Ruben Kwakman

✓ Beste sommelier van Nederland 2014-2015
✓ Gewerkt bij Restaurant de Bokkedoorns**, Cordial* en Parkheuvel**
✓ Nu bij Restaurant Zarzo* in Eindhoven