pietdegruyterheader2

Al jaren een begrip

Piet de Gruyter

Bij mij om de hoek op het Van Limburg Stirum Plein zit Café Piet de Gruyter. Ook wel Piet genoemd, een oud kruidenierspand omgetoverd tot café restaurant. Ik kom hier meestal als het warm is, omdat de zon lekker lang op het terras schijnt.

Qua wijnen en gerechten is het allemaal goed, maar niet per se heel spannend of bijzonder en ik moet eerlijk bekennen dat ik er meestal een biertje of een gin tonic drink. Het grappige bij Piet is dat ik regelmatig verrast word door nieuwe dingen. Ik dronk hier bijvoorbeeld zo´n twee jaar geleden voor het eerst Bobby´s Gin. Destijds kende niemand het, maar tegenwoordig vind je het in ieder hip café of restaurant in Nederland. Laatst kwamen ze aan met een glas Beaujolais villages van Pacalet . Een van mijn favoriete Beaujolais producenten.

 

image

 

Het fijne aan Piet is dat ze naar mijn idee nooit geforceerd op zoek zijn naar nieuwe dingen. Het is er gewoon zo af en toe.

Gewoon bij Piet….

Wout

Wout Jans

✓ Gewerkt bij De Schat in Nijmegen en Le Marron* in Malden.
✓ Sinds 2010 bij Ciel Bleu** in Hotel Okura, Amsterdam.
✓ Naast wijn, is wielrennen mijn grootste hobby. Deze twee gaan gelukkig goed samen.