jobpinotnoirbanner

Pinot Noir, Hoddle’s creek


hoddlescreekSelected & Approved by Job

Druif: Pinot Noir

Producent: Hoddle’s creek

Regio: Yarra Valley

Land: Australië

Jaar: 2014

 

Lastige druif?!

Pinot Noir is een lastig druifje, houdt vooral van koele gebieden om zijn finesse en complexiteit te tonen. Je denkt dus niet gelijk aan Australië. Toch doet Pinot het goed in Yarra in het verre Westen van Australië. Men maakt er zelfs de Pinot Noir voor het Brits koninkijk huis. Minder aristocratisch en vooral gewoon lekker is deze van Hoddle’s Creek. Zacht rijp bessenfruit, onmiskenbaar pepertje, niet branderig, maar verfijnd. Blijft tot in de afdronk boeien. Spannend en lekker tegelijk, zeker als je ‘m op zo’n 15-16 graden serveert. Zwezerik op de Green Egg met dragon jus… niets meer aan doen.

zwezerik

 

Job

Job Seuren

✓ Derde op het NK Sommeliers 2015
✓ Schrijver en columnist bij Perswijn en Winelife
✓ Na Restaurant Solo* en de Librije***, nu in A'dam bij de Klepel