reverchonlang

Sekt it is dit jaar!

Riesling Sekt, Reverchon

reverchon

Wijnhuis: Reverchon

Wijnmaker: fam. Reverchon

Wijn: Sauvignon Blanc

Herkomst: Trier, Mosel/ Saar

Druif: Riesling

Jaar: 2014

 

All I want for Christmas is …… the #jinglebox! Serveer je gasten dit jaar een sterwaardig zes-gangen kerstdiner mét een exclusief en persoonlijk wijnarrangement! Deze wijn is onderdeel van de nieuwe box. Pre-order nu de #jinglebox, dan bezorgen wij jou een onvergetelijke Kerst.

BESTEL DE BOX HIER

 

Riesling, wat een feest!

Wat is Duitsland toch een prachtig wijnland en wat gebeurt er veel de laatste jaren! Riesling excelleert in Duitsland en dat wordt opgepakt door de rest van de wereld. Prachtige exemplaren komen overal vandaan, maar Mosel Riesling blijft voor mij op nummer één. Misschien associeer je het nog niet met feest en glamour, maar dat gaat nu veranderen.

De feestdagen staan voor de deur en dus reden om wat mooie kleding uit de kast te trekken, heerlijke wijnen te ontkurken, goed gezelschap en eten… heul veul lekker eten.

 

Uhmm Champagne…nee Sekt!

Een diner sprankelend beginnen is normaal al een pré en met de feestdagen een must. Je kunt ze in deze maand dan ook overal vandaan krijgen. Prosecco (passé), Cava (been there, done that), Champagne (kijk, nu worden we wakker) en Deutscher Sekt. Huh, Camemwattes? Sekt dus. Bij ons niet erg bekend. Vreemd, gezien de torenhoge kwaliteit.

Voor Reverchon sekt gaan we naar het westelijk deel van Duitsland, omgeving Trier, het koelste deel van de Mosel aan een zijrivier ervan, de Saar. Prachtig gebied. Als je ooit een keer een boottocht kunt maken, zeker doen, hoef je niet tot je pensioen mee te wachten. Al is het maar om respect te krijgen voor de hardwerkende boeren die alle druiven handmatig moeten oogsten, de hellingen zijn simpelweg te stijl. Met hellingen tot boven de 45% vallen tractoren hier om. Wel heel goed voor de hoeveelheid zon. Ideaal voor mousserende wijn; rijpe druiven met door de koelte perfecte zuren en niet te veel suiker. Nogmaals gek dat we er zo weinig van drinken, maar deze kerst ben je trendsetter.

 

Wat proef je?

Verras je gasten en vertel ze nog niet wat ze in het glas hebben, laat ze eerst maar eens proeven. Bloemen, citroen, evenwicht en balans, alles mooi in elkaar verweven. De lichte toets van amandel en gekonfijte citroen, zilt en een heel klein zacht zoetje. Drinkt heerlijk schoon, zuiver weg.

De sekt is een (uiteraard) een heerlijke combinatie met Chris’ amuse… Oester! Er zijn tal van soorten oesters in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar en in diverse jaargetijden ook anders van smaak (nooit ‘s zomers, dan melken ze). Wel heeft de oester een bereiding en/of garnituur nodig voor de bijzondere Sekt. Hier is dat de komkommer in de vorm van een schuim (groen zuur met zoetig element) waarbij de oester zijn ziltigheid ietwat los weekt in dit zoet/zuur smaken spectrum. Mega spannend. De wijn heeft een spoortje zoet in zich, maar de frisheid is leidend. Het zilte element in de wijn maakt een brug naar de amuse van mijn chef, Chris Naylor (Chef restaurant Vermeer*).

Fijne feestdagen alvast toegewenst! Viel Glück, Spass und so weiter!

 

Bjorn

Bjorn van Aalst

✓ Brabander in hart en nieren
✓ Begonnen bij restaurant de Nederlanden* in Vreeland
✓ Maître sommelier bij Vermeer in Amsterdam