hofmannheader

Grüner Silvaner!

Silvaner Hofmann

hoffmannvoorartikelSelected & approved by Ruben

Druif: Grüner Silvaner

Producent: Hofmann

Regio: Rheinhessen

Land: Duitsland

Jaar: 2014

 

 

Een fantastisch aperitief

Mijn wijn is dé wijn om te drinken als aperitief. Een top start van een zwoele avond buiten. Super fris door de hoge zuurgraad, spannend door de kruidige tonen en kleine bitters in de afdronk. Lekker laag in de alcohol voor bij een salade met appel, beetje geitenkaas en een dressing met groene kruiden.

 

Jürgen Hofmann maakt wijn in het dorp Appenheim in Rheinhessen nadat hij heeft gewerkt in Californië en Zuid Afrika. In 1999 is hij begonnen bij het familiedomein in dit gebied.
Rheinhessen is het grootste wijnbouw gebied van Duitsland, wat voor een groot deel geflankeerd word door de Rijn… de naam zegt het al! Het dorp Appenheim ligt tussen Mainz en Bingen, helemaal in het noorden van Rheinhessen. De bodem bestaat veel uit Muschelkalk. Deze zeer kalkrijke grond is wat de wijn een zuur-rijke en minerale toon geeft.

 

Proef de beide Silvaners!

Interessant om naast de Silvaner van Bjorn te proeven. Deze wijn de frisse en elegante stijl en de andere rijper en wat hout gedomineerd. Mocht je ze naast elkaar hebben staan op eettafel volgende week, schroom niet om ons te benaderen voor meer hulp bij jouw eigen proeverij thuis!

 

Geniet!

Ruben

Ruben Kwakman

✓ Beste sommelier van Nederland 2014-2015
✓ Gewerkt bij Restaurant de Bokkedoorns**, Cordial* en Parkheuvel**
✓ Nu bij Restaurant Zarzo* in Eindhoven