scaliheader

Scali, fam. de Waal

Sirkel – Paarl, Paardeberg


sirkelSelected & approved by Stefan

Druif: Chenin Blanc

Producent: Scali, fam. de Waal

Regio: Paarl, Paardeberg 

Land: Zuid Afrika

Jaar: 2014

 

“Een funky, sexy wijn. Sodeknetter wat een lekker glas! Vol energie en makkelijk verteerbaar. Drink ‘m op een luie zondagmiddag op een bootje met wat frisse kazen erbij. Ook heel goed met gegrilde coquilles of kreeft.”

 

Paarl, Paardeberg

Wederom brengt mijn keuze mij in Zuid-Afrika. Wat een fantastisch land. Deze wijn wordt gemaakt tegen de hellingen van de Paardeberg. Hier liggen de glooiende wijngaarden van Scali. De ondergrond bestaat voornamelijk uit schalie, oftewel kleisteen. Verweerd graniet zorgt voor een goede waterdoorlating. De naam “Scali” is een samentrekking van “Schoone Oord”, de naam van de boerderij en “Skali”, Afrikaans voor schalie.

 

Respect voor mens en natuur

Het doel van de familie de Waal voor deze wijn is om met weinig tot geen impact op mens en natuur deze wijn te maken. Dit is te zien in de lichtgewicht glazen flessen, de natuurlijke was capsules en de etiketten van gerecycled papier. Zelfs de stempel op de etiketten drukken ze er zelf op. In de winter, buiten het seizoen, hebben vele werknemers weinig te doen en dus ook geen inkomen. Sirkel is bedacht om de mensen aan het werk te houden, zodat ze het hele jaar door voor hun families kunnen zorgen. Zo is de jaarlijkse “cirkel” compleet en geeft de wijn zijn liefde en energie terug aan de natuur.
Geniet ervan!

Stefan

Stefan Wierda

✓ Begonnen bij restaurant Onder de Linden in Sneek
✓ Nu al vele jaren bij restaurant Merlet* in Schoorl
✓ Aanstekelijk enthousiast over wijn