sommeliercupwosa

Doe je mee?

Zuid Afrika is hét nieuwe wereldland waar de tofste wijnontwikkelingen plaatsvinden. Nieuwe plekken worden ontdekt, bestaande gebieden herontdekken zichzelf en jonge wijnmakers – zoals de Nederlandse Lotte Wolf – komen met nieuwe uitdagende wijnen. Om Zuid Afrika nog meer te promoten en sommeliers uit te dagen hun kennis te vergroten organiseert Wines of South Africa (het overkoepelende bureau voor alle Zuid Afrikaanse wijn) eens in de drie jaar de Sommeliers Cup. Dit jaar is het zover en Job doet mee. Jij ook?

 

Schermafbeelding 2016-03-18 om 13.47.15

 

Waar Swartland 15 jaar geleden de meuk van de grote supermarkten leverde, is juist daar de nieuwe school Zuid Afrika ontstaan. Klassieke gebieden als Stellenbosch en Paarl volgen gestaag. En zelfs van de Karoo tot in Lesotho (ok, niet officieel Zuid Afrika) wordt nu wijn gemaakt. Waanzinnig spannend allemaal. 

 

“Waar Swartland 15 jaar geleden de meuk van de grote supermarkten leverde, is juist daar de nieuwe school Zuid Afrika ontstaan.”

 

De Wines of South Africa Sommelier Cup start deze maand en loopt tot eind september. Per landen strijden sommeliers onderling om een plekje in de finale die in de week van 18 t/m 23 september plaatsvindt. Drie jaar geleden werd die in Nederland gewonnen door Jasper van den Hoogen, nu sommelier bij Bord’eau en dit jaar zou het gaaf zijn als zich weer een hele groep sommeliers zichzelf uitdaagt en mee doet aan de WOSA Sommeliers Cup. Job doet in ieder geval mee en is zich vast aan het inlezen. We dagen alle sommeliers dan ook uit hun kennis te vergroten en deze in de Sommeliers Cup tentoon te spreiden. Voor de winnaar zit er een reis naar Zuid Afrika in! Kun je je nog verder specialiseren…

Heel veel succes!

Hier kun je je inschrijven:

http://www.wosa.co.za/sommelier/