deklepeljobheader

Topsommelier Job verhuist

Job verhuist

Top sommelier Job Seuren maakt een overstap. Na drie jaar bij de Librije te hebben gewerkt, zocht hij begin 2015 zijn geluk bij Podium onder de Dom in Utrecht. Dit avontuur duurde een half jaar en vanaf half juli begint hij bij het leukste restaurant voor wijnliefhebbers, De Klepel in de Prinsenstraat, Amsterdam.

 

Je zit pas een half jaar bij Podium, dat is vrij kort. Vanwaar deze move?

Het is een samenkomst van verschillende dingen. Afgelopen half jaar heb ik met plezier gewerkt bij het beste restaurant van Utrecht voor een chef met een eigen signatuur die geweldig lekker kan koken. Leon is een fantastische gozer die ik alle geluk en rust gun. Toch heb ik besloten dat ik na het einde van mijn contract niet verder ga bij Podium onder de Dom. Voor ik bij Podium aan de slag ging, heb ik iets meer dan drie jaar de functie van sommelier bekleed bij de Librije, een bedrijf met een onstuitbare energie. Je stapt daar als medewerker in een achtbaan en vanaf dat moment hoef je nergens meer over na te denken, je gaat gewoon. Als je op een gegeven moment op een punt komt dat je daar vanaf stapt, denk je zeker te weten wat je volgende stap moet zijn. Ik dacht dat ook te weten, maar kwam er achter dat ik nog beter moet gaan nadenken over mijn toekomstplannen. Ik ben afgelopen periode tegen verschillende dingen aangelopen waaronder mezelf en mijn eigen ambities, maar ook bijvoorbeeld het reizen ’s nachts tussen Utrecht en Amsterdam waar ik woon. Anderhalf uur heen en anderhalf terug van deur tot deur breekt op. Ik ben een aantal keer om vijf uur ’s nachts wakker geworden in een treincoupé op Schiphol. Niet ideaal.

 

Nu dus De Klepel. En daarna?

Eerst ga ik even rustig nadenken. Dat ik in de wijn en de horeca blijf, staat vast. Hoe die toekomst er precies uit gaat zien, weet ik nog niet. Wat ik wel weet, is dat ik de komende tijd vol energie voor Margot, Kees en Maureen ga werken bij mijn favoriete wijnplek van de stad. Ik vind het briljant dat een totaal pretentieloze plek zo’n topteam in zowel keuken (met o.a. Pieter Damen) als aan de voorkant (met Margot Los en Niek Beute) heeft staan. De komende twee weken ga ik eerst op vakantie en daarna ga ik lekker wijn tappen in 020. Het daarna komt later wel.