Het Brabantse land

Bjorn van Aalst

wie ik ben

✓ Een goedlachse breedbekkikker, een Brabander in hart en nieren
Ik houd niet zo van binnen de lijntjes blijven, het schildersbedrijf van mijn ouders overnemen was daarom geen optie. Op naar de randstad, het stadse leven opzoeken. Van bier kwam wijn en dat vond ik eigenlijk wel interessant. Het zaadje was gezaaid en langzaam ben ik mijn passie voor wijn gaan ontwikkelen.

✓ Italiaanse topwijnen in Linschoten
Ik begon bij restaurant De Nederlanden* in Vreeland waar mijn wijnliefde echt 'getriggerd' werd. Nu kan ik mijn Italiaanse wijnkennis naar een nog hoger niveau brengen bij De Burgemeester* in Linschoten. Ik werkte samen met de goeroe van het Bourgondische leven: Bernard Tesink. Een wijnliefhebber pur-sang en gespecialiseerd in Italiaanse wijn. Vanaf heden maître sommelier bij Vermeer in Amsterdam.

✓ Platform voor wijnliefhebbers
Daarnaast is er nu Sommos! Ik vind het mooi om met mijn vrienden, die verstand hebben van wijn, een platform te creëren om zo heel Nederland te enthousiasmeren over wijn. Op de foto heb ik een authentiek kelnersmes in mijn hand. Bij oudere wijnen breekt de kurk vaak. Met dit kelnersmes kun je oude flessen openen, hoe slecht de kurk ook is. In het restaurant gebruik ik het vaak, omdat ik geregeld een oude wijn mag openen. Een enorm handig instrument!
reverchonthumb

Riesling Sekt, Reverchon

Wat is Duitsland toch een prachtig wijnland en wat gebeurt er veel de laatste jaren! Riesling excelleert in Duitsland en dat wordt opgepakt door de rest van de wereld. Prachtige exemplaren komen overal vandaan, maar Mosel Riesling blijft voor mij op nummer één. Misschien associeer je het nog niet met feest en glamour, maar dat gaat nu veranderen.

De feestdagen staan voor de deur en dus reden om wat mooie kleding uit de kast te trekken, heerlijke wijnen te ontkurken, goed gezelschap en eten… heul veul lekker eten.

verdicchio

Verdicchio – Antonucci

Druif: Verdicchio Producent: Stefano Antonucci Regio: Barbara, Marken Land: Italië Jaar: 2014    Deze wijn is onderdeel van de #primavera box! Bestel de box en ontdek Italië op zijn best! Godere!   Verdicchio! Barbara, een klein dorpje pakweg twee uur ten zuiden van San Marino. Hier maakt Stefano Antonucci zijn wijn. Stefano is met zijn prachtige bedrijf een begrip in het oosten van Italië. Hij…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spätburgunder, Adeneuer

Selected & Approved by Bjorn Druif: Spätburgunder (= Pinot noir) Producent: Weingut Adeneuer Regio: Ahr Land: Duitsland Jaar: 2014   Witte wijn van een blauwe druif! Voor mijn volgende wijn gaan we naar het kleinste en tevens noordelijkste wijnbouwgebied van Duitsland. De ‘Ahr’ ligt net onder Bonn en is vanuit Utrecht binnen ongeveer 2,5 uur te bereiken. Het…

wittmannthumb

Silvaner Wittmann

Met Wittmann verplaatsen we onszelf naar Rheinhessen (West/zuidwest Duitsland). Geografisch gezien is dit een gebied dat tussen Worms, Mainz en Bingen ligt. De wijnmaker is gesitueerd in Westhofen, een kleine plaats met ongeveer 3000 inwoners. Günter en Elisabeth Wittmann werken samen met hun zoon Philipp (keldermeester) aan dit traditionele wijnbedrijf.

vliegtuigwijnprofiel

Vliegtuigwijn

Een relaxte vakantie begint met een ontspannen reis. Onmogelijk, zeg je? Welnee! Luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om je te doen vergeten dat je vijf uur vertraging had en je knieën in je ribbenkast prikken. Hoe? Door een uitgekiende wijnkaart natuurlijk! Smaakverlies Het is geen makkie, het uitkiezen van een wijn voor in de lucht,…

proseccothumb

Prosecco!

Laatst zat ik op een terras en raakte ik in gesprek met twee dames die allebei een glas Prosecco bestelden. Het glas Prosecco werd netjes aan tafel geserveerd en de dames begonnen aan het glas te nippen. Niet gek veel later keken ze elkaar aan en kwamen ze tot de conclusie dat er maar weinig…

Pittnauer_thumb

Pitti – Burgenland

Selected & approved by Bjorn Volume: 75 cl Land: Oostenrijk Regio: Burgenland Alcohol: 13,5% Druif: Zweigelt, Blaufränkisch   Biologische wijn Tijdens een wijntrip naar Oostenrijk met collega-sommeliers kwamen we langs het wijnhuis van Gerhard Pittnauer uit Gols (Burgenland). Deze enthousiaste, eigenzinnige man heeft respect voor alles wat groeit en bloeit en richt zich dan ook,…

SCHRIJF JE IN

blokfotos3

Volg SOMMOS

Een bijzondere verjaardag, een derde date, je schoonouders op bezoek of een proeverij-aan-huis met vrienden? Vraag advies aan onze sommeliers - voor elke gelegenheid weten zij de juiste wijn voor je te selecteren.

Word onderdeel van SOMMOS. Schrijf je in op de site en volg, deel en like onze missie. Goede wijn voor iedereen, op elk moment en overal. Daar gaan we voor!

 

 

  Instagram Volg SOMMOS op Instagram
Twitter Volg SOMMOS op Twitter
Facebook Volg SOMMOS op Facebook