Meest talentvolle sommelier 2015

Milton Verseput

wie ik ben

✓ Door Gault Millau uitgeroepen tot Meest Talentvolle Sommelier van Nederland 2015.

✓ Van Texel naar Overveen
Ik ben een jonge vader en muziekliefhebber, komend van het prachtige Texel en woonachtig in het mooie Haarlem. Als 18 jarige jongen werkte ik in een klein restaurant op Texel en had totaal geen toekomstplannen. Een vriend van mij werkte bij de Bokkedoorns** in Overveen en vroeg me om een dagje mee te draaien. Het was de eerste stap naar het sommelierschap, maar sommelier Peter Bruins zei mij dat ik nog even verder moest 'rijpen'. Gelukkig kreeg ik vijf jaar later een telefoontje uit Overveen.

✓ De Vrienden van Jacob*
Zes jaar bij de Bokkedoorns** vlogen om! Momenteel werk ik in Santpoort bij De Vrienden van Jacob*. Ik ben verantwoordelijk voor de wijnen in alle afdelingen: de brasserie, het restaurant en de banqueting afdeling.

✓ All about wine
De 5 gasten van Sommos ken ik allemaal al jaren. Met veel van hen ben ik op wijnreis geweest en met allemaal heb ik meerdere proeverijen bezocht. We willen iedereen laten zien en proeven wat wij mooie wijn vinden. Welkom bij Sommos, all about wine!
newtonjohnsonsmall

Chardonnay, N. Johnson

Het klinkt heel mooi: Upper Hemel en Aarde vallei. Zoals zoveel plekken in Zuid-Afrika draagt dit wijngebied een Nederlandse naam. Hier vinden wij de Newton-Johnson Family vineyards. Eigenaren Gordon en Bevan kregen de liefde voor wijn met de paplepel ingegoten. Hun ouders en naamgever van het bedrijf Dave Johnson en zijn vrouw Felicity Newton zijn in 2000 begonnen in de Upper Hemel en aarde Vallei. De vallei ligt ongeveer 135 km van Kaapstad.

unlitro

Unlitro – Ampeleia

Druif: Alicante nero (Grenache), Carignan en Alicante Bouscet Producent: Ampeleia Regio: IGT Toscaanse kust Land: Italië Jaar: 2015    Deze wijn is onderdeel van de #primavera box! Bestel de box en ontdek Italië op zijn best. Godere!   Elisabetta Foradori, een eigenzinnige Italiaanse dame met visie. Bij velen bekend door haar beroemde wijnen in de Dolemieten, maar ze is in 2002 een project begonnen…

cabernet-francmilton

Cabernet Franc, Raats

Selected & approved by Milton Druif: Cabernet franc Producent: Raats Regio: Stellenbosch Land: Zuid Afrika Jaar: 2014   Gul zwart fruit, een wijn met een kartelrandje wat typisch is voor Cabernet Franc. Mooie rijpe tannine en verfijnde zuren. Weet je wat hier lekker bij is? Gevogelte, zoals duif en kwartel en vergeet de groenten niet! Die…

menciathumb

Guímaro Mencia joven

De kleine wijnmaker Pedro Rodrigues springt handig van wijnvat naar wijnvat in zijn kelder waar ik deze Guímaro Mencia voor het eerst geproefd heb. We staan in Ribeira Sacra Noord-Spanje, Galicië om precies te zijn. Pedro staat in zijn wijnkelder die voor een deel door zijn overgrootouders gebouwd is en we proeven uit het vat.

oudenwijnenthumb

Oude wijnen

Je leest vaak over de geweldige ervaring van die en die met de meest fantastische wijn uit een oud oogstjaar.  Hartstikke mooi, maar hoe vaak drink je dat soort wijnen nou? Zelfs toen ik bij De Librije werkte, ging er maar af en toe zo’n fles open en vaak werden de geuren en smaken door gasten en eigen personeel…

hiphop

Hip hop & Champagne

Champagne drink je niet, dat spuit je. Liefst over halfnaakte vrouwen. Zo is het in videoclips van rappers begin deze eeuw. In Disco Inferno van 50 Cent worden een fles Cristal en een fles Dom Perignon over de billen van een ‘twerkende’ jongedames gegoten. Van Jay Z tot Kanye West en P. Diddy. Ze hebben allemaal in hun clips gratis reclame gemaakt voor het paradepaardje…

Ribeiro_thumb

C. de Gomariz X – Ribeiro

Wanneer je deze zomer richting Portugal rijdt, moet je voordat je de Portugese grens passeert zeker even afslaan bij de Ribeiro. In deze wijnstreek liggen de mooiste wijngaarden die ik ooit heb gezien. De wijn die ik geselecteerd heb voor de SOMMOS box komt uit de wijngaarden van Coto de Gomariz, onderdeel van de Ribeiro.

SCHRIJF JE IN

blokfotos3

Volg SOMMOS

Een bijzondere verjaardag, een derde date, je schoonouders op bezoek of een proeverij-aan-huis met vrienden? Vraag advies aan onze sommeliers - voor elke gelegenheid weten zij de juiste wijn voor je te selecteren.

Word onderdeel van SOMMOS. Schrijf je in op de site en volg, deel en like onze missie. Goede wijn voor iedereen, op elk moment en overal. Daar gaan we voor!

 

 

  Instagram Volg SOMMOS op Instagram
Twitter Volg SOMMOS op Twitter
Facebook Volg SOMMOS op Facebook