Ajumagroot

Ajuma x Sommos

De Ajuma Sommos Box!

Bestel de box!

 

Ajuma en Sommos hebben dit seizoen de handen inéén- geslagen. Een unieke combinatie van de leukste strandtent met het meest unieke wijnplatform van Nederland. Wij zijn een groep van zes nieuwe generatie sommeliers. Zes verschillende karakters met 1 gezamenlijke passie: wijn! Sommos is het keurmerk voor wijn in Nederland. Op de kaart van Ajuma staan twee lekkere wijnen speciaal geselecteerd door ons. Heerlijk op het strand, maar ook om thuis nog van na te genieten. Daarom hebben we een leuke box gemaakt met deze twee geniale bubbels voor een speciaal zomers prijsje van 42,50 euro.

 

Spumante Brut – Azienda Cincinnato

Een slobberbubbel met karakter. Bellone, die ken je wel toch? Nee, natuurlijk niet. Een van die duizend typisch Italiaanse druivenrassen die zeer beperkt in een zeer specifiek gebied voorkomen. In Cori, net buiten Rome in dit geval. Normaal rond vol droog wit, maar nu door Cincinnato als vederlicht, rond, speels zacht zomerbelletje gemaakt. Sappige rijpe appel, rijpe abrikoos, iets rokerig kruidigs in de geur van de basaltbodem en heel typisch; een lichte hint van denne en pijnboom. Heel eigen, origineel en karaktervol, maar door zijn vriendelijke karakter echt een allemansvriend. Zo’n fles waarvan je de kroonkurk al afslaat als je met de vorige fles nog niet klaar bent, zo makkelijk drinkt ‘ie weg. Toppertje voor het zomerweer op het strand bij oesters en antipasti.

 

Cava Rosé MIM ECO Reserva Brut – Vins El Cep

Strakdroge biobruis met een kleurtje. Jaren geleden stonden we bij Vins el Cel in de wijngaard met Juan Carlos, de sommelier van de nieuwste 3-sterrenzaak van Spanje, Lasarte. Met zijn enorme enthousiasme voor hun cava’s is hij een soort troetelambassadeur van het bedrijf geworden. Cava kan soms wat zwaarmoedig, te serieus of juist oubollig stoffig zijn, maar daar is bij deze MIM geen sprake van. De bloemige Pinot Noir zorgt op de hooggelegen wijngaarden voor peperig rood fruit, zuiverheid en finesse. Strakdroog, pittig en loepzuiver. En nog bio ook. Natuurlijk heerlijk om op zichzelf te drinken, maar kan ook perfect bij lichte gerechten als steak tartare en gegrilde tonijn met courgette en macadamia.

Proost!

Bestel de box!