Over Sommos:

  • Wat is SOMMOS?

SOMMOS is een online platform waar de beste (en leukste!) jonge top- sommeliers van Nederland voor jou wijnen beoordelen en selecteren. Het is op dit moment een groep van 6 jonge sommeliers die via deze site en social media hun kennis en ervaringen met jou delen en die periodiek een box met mooie wijnen voor je samenstellen. Deze box kun je kopen via de site. Daarnaast zullen we onze activiteiten langzaam uitbreiden, want we willen onze kwaliteit kunnen blijven garanderen.

 

  • Wat willen jullie bereiken?

Wij willen de kennis op het gebied van wijn bij de Nederlandse consument verhogen. En niet alleen de kennis; ook het plezier van (bewust) het drinken van wijn willen wij overbrengen. Dit willen we bereiken met zowel online als offline activiteiten, die wij langzaam zullen uitbreiden. Kwaliteit is belangrijk en willen we ook bij uitbreiding van activiteiten blijven garanderen.

 

  • Waarom kost die box 90 euro?

Tsja, waarom kost iets wat het kost? Deze box kost 90 euro. Een volgende kan minder kosten of meer. Het uitgangspunt is dat de sommeliers een wijn selecteren waarvan zij op dat moment vinden dat deze in de box thuishoort. Elke box heeft/krijgt een thema. Het leuke is dat ieder een bijzondere keuze maakt. De box is inclusief verzendkosten. Daar zijn we dan weer best uniek in.

 

  • Waarom kiezen jullie voor bepaalde leveranciers?

Wij kiezen niet voor bepaalde leveranciers. Wij kiezen voor bepaalde wijnen. Elke box waarin weer een bijzondere selectie zit heeft een thema. Bij dat thema selecteert de sommelier een bijzondere kwalitatief hoogwaardige en verrassende wijn waarmee hij zijn signatuur aan je toont en die hij zelf ook aantrekkelijk vindt. Als je vaker een box van ons ontvangt, zul je merken dat je op een bepaald moment ontdekt dat de signatuur van één of twee van de sommeliers je het meest aanspreekt. Want over smaak valt te twisten (dat is leuk!) en de verschillen zitten in de nuances. Ook dat maakt SOMMOS uniek.

 

  • Wat willen jullie eigenlijk, een box verkopen of een community zijn?

Wij willen niet zijn. Wij zijn! SOMMOS, een online platform waar kennis van en passie van voor wijn wordt gedeeld met je. Zo hopen we het kennisniveau over wijn en het plezier van het drinken van wijn te verhogen. De sommeliers die SOMMOS vormen zijn experts die dat met veel overtuiging en plezier doen. Aan tafel in het restaurant waar ze werken en online via hun eigen platform: SOMMOS

 

 

Over het bestelproces:

  • Kan ik zonder opgave van redenen de box terugsturen?

Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van huis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt je contact met ons opnemen via info@wearesommos.nl Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.”

 

  • Kan ik ook nabestellen, zo ja, hoe werkt het?

Natuurlijk kunnen de wijnen ook worden nabesteld. Wijnen in de box die je aanspreken kun je in een veelvoud van 3 bij ons bestellen (mits nog leverbaar). Als een wijn tijdelijk niet meer leverbaar is, dan informeren we je daar natuurlijk over. Als je vaker een themabox hebt besteld, zul je zelfs gaan merken dat de keuzes van bepaalde sommeliers je meer aanspreken dan die van anderen. Uiteraard zijn al onze wijnen van dezelfde hoge kwaliteit voor een redelijke prijs, maar ja: Over smaak valt te twisten. En dat doen de sommeliers met grote regelmaat. Ook hier gaan we je online en offline bij betrekken.

 

  • Hoe lang duurt het voordat ik de box heb?

Er zijn twee verzendmomenten namelijk op maandag, en donderdag. Dat betekent dat je in de regel de box ontvangt op dinsdag en vrijdag. Wijnen tussen donderdag en zondag besteld ontvang je op dinsdag. Wijnen tussen maandag en woensdag besteld, op vrijdag. Als de pakketpost drukke dagen heeft kan er soms een dag vertraging ontstaan.