hert

Wild weekend

Wild weekend

Staat er dit weekend wild op het menu? Als groot fan van wild, heb ik een wijntip die jouw wilddiner helemaal compleet maakt.

Sinds eind 2015 zijn eindelijk de wijnen van Jeremy Walker weer in het land. Jeremy wie? Jeremy is eigenaar en wijnmaker van Grangehurst. De druiven worden gekocht van vijf goed bevriende wijnboeren in Stellenbosch. Zo had Jeremy in 1992 nog zo weinig, of eigenlijk niks en wordt hij nu beschouwd als één van de meest klassieke wijnmakers/-huizen van Zuid-Afrika.

Hij is een geduldige en aimabele man die, ondanks de grote vraag de wijnen na de houtrijping eerst nog op fles laat rijpen. De wijnen van Grangehurst zitten dus al een paar jaar in de fles voordat jij ‘m opentrekt.

Mijn (helaas) niet Zuid-Afrikaanse hart wordt even op hol gebracht van zijn Pinotage. Wederom een bevestiging van fantastisch wijn maken en van een fan-tas-tisch-e druif!
De 2006 is nu op dronk maar blijft ook nog wel even goed.

Dus hert, of ree, of haas.. bring it on.
Wij zijn er klaar voor.. beetje rode kool, paddestoelen (truffel!) of een stoofpeertje erbij..

Je vindt de wijnen bij WineMatters: Wijn uit Zuid-Afrika

Geniet!
Stefan

Stefan Wierda

✓ Begonnen bij restaurant Onder de Linden in Sneek
✓ Nu al vele jaren bij restaurant Merlet* in Schoorl
✓ Aanstekelijk enthousiast over wijn