wijnterrassen2

Zon & wijn

Wijnterrassen tips!

Waar in Nederland kan je genieten van de zon én een goed glas wijn? Check hier onze wijnterrassen tips.

 

Den Bosch

Allereerst natuurlijk bij Ruben en Marieke in de binnentuin van le VIN ‘x. Tja, als Ruben Kwakman je een drankje inschenkt en Marieke Vennix-Kool je gastvrij omarmt kun je geen nee zeggen.

 

Santpoort

Bij Mílton Verseput is het goed toeven bij Landgoed Duin & Kruidberg. Een wijnkaart met Milton’s trouvailles en grote klassiekers.

 

In de duinen

Waar is het beter toeven dan in de Bloemendaalse duinen met het gastheerschap van Peter Bruins bij De Bokkedoorns? Er stopt nota bene een lijnbus voor de deur, dus auto thuis laten.

 

Strandtent

Strandpaviljoen de Kwartel in Den Haag is een onbekende favoriet. Zo ontzettend veel wijnen per glas en per fles en voor meer dan schappelijke prijzen. Super vriendelijk en vlot personeel ook. De wandeling door de duinen (Gratis parkeren in de buurt) zorgt er voor dat je je al op vakantie voelt voor je er bent.

Breakers Beach House, onderdeel van sterrenzaak Latour is loungen met geweldige gerechtjes en een heerlijke wijnkaart. Met een beetje mazzel komt Stan Kerckhoffs je persoonlijk je keuze inschenken.

 

Amsterdam

Bij uitstek een terras voor wijnliefhebbers is de Westerwijnfabriek op het Westergasfabriekterrein waar de beeldschone Anne Van Velthoven je een keur aan wijnen en zelfs ciders biedt. Heel veel per glas en nog heel veel meer flessen en je kunt er heerlijke happen krijgen zoals smeuïge sobrasada. Go!

Amsterdammers hoor je er zelden over, maar het terras van Cafe Restaurant Riva heeft een perfect Terras aan de Amstel en een geweldige wijnkaart. Rosé van Tempier voor 40 euro, need we say more?

 

Willemstad

Sinds De Librije duo Saskia De Kuijer en Rik Van de Laar neergestreken zijn in Noord-Brabant is Vista Willemstad een dikke aanrader. Geweldig terras, moderne wijnkaart en heel aangenaam eten. Binnen handbereik van Rotterdam en Breda.

 

Dit is natuurlijk maar een kleine greep aan wijnterrassen . Er zijn er natuurlijk nog veel meer zoals NobleHuize Frankendael, restaurant MerkelbachRestaurant Valenzia etc etc. Eentje toevoegen? Tip ons op onze facebookpagina. We doen ons best ze allemaal langs te gaan.